Blog Herní konzole Nintendo Classic Mini NES

Herní konzole Nintendo Classic Mini NES

Nintendo Classic Mini NES

Představení herní konzole Nintendo Classic Mini NES

Připravovaná herní konzole Nintendo Classic Mini NES vám vrátí vzpomínky na vaše herní dětství s herním systémem NES (Nintendo Entertainment System), kdy jste trávili volný čas u klasického CRT televizoru a hráli osvědčené hry jako např. Castlevania, Donkey Kong, Double Dragon, Final Fantasy, Galaga, Ghosts‘n Goblins, Gradius, Mega Man, Metroid, Ninja Gaiden, Super Mario Bros, The Legend of Zelda a mnohé další.

Původní herní konzole Nintendo Entertainment System (NES) patřila mezi nejúspěšnější 8-bitové herní systémy ve druhé polovině 80. let a to zejména na americkém i evropském trhu. Herní konzole vycházela z japonského modelu Famicom a nabízela přibližně 900 kusů her, které byly dostupné na herních cartridgích. Po hardwarové stránce zařízení poháněl 8-bitový procesor Ricoh s jádrem MOS 6502 o taktu 1.66 MHz se 2 kb operační paměti RAM a 2 kb video RAM. Hry měli rozlišení 256 × 239 bodů (PAL) a maximálně 24 barev. Přesto v té době vzniklo velké množství povedených her, na které si mnozí hráči dodnes živě pamatují.

Připojte herní konzoli Nintendo Classic Mini NES k vaší moderní HDMI televizi, vezměte do ruky původní herní ovladač / gamepad a zahrajte si některou ze 30 klasických her, které byli dříve dostupné na herních cartridgích.

Nyní máte možnost zavzpomínat na řadu nejznámějších herních titulů z NES, díky připravované herní konzoli Nintendo Classic Mini. Po zhruba třiceti letech vydává Nintendo zmenšenou verzi konzole, kterou snadno připojíte k modernímu HDMI televizoru. Pro hraní slouží ovladač NES, který po vzhledové a funkční stránce nese všechny znaky svého předchůdce. Jistým omezením je, že nejde o bezdrátovou variantu, kterou by v dnešní době jistě ocenila většina uživatelů. Kromě dodávaného ovladače je možné pořídit samostatně i druhý Classic Mini NES Controller pro kooperativní hraní u vybraných her (lze následně využít u Nintendo Wii, Wii U).

Herní konzole Nintendo Classic Mini NES

Dostatečnou nostalgii si užijete s kolekcí třiceti vybraných a pevně daných her. Nintendo Classic Mini NES vám nabízí tyto hry: Balloon Fight, Bubble Bobble, Castlevania, Castlevania II: Simon’s Quest, Donkey Kong, Donkey Kong Jr., Double Dragon II: The Revenge, Dr. Mario, Excitebike, Final Fantasy, Galaga, Ghosts‘N Goblins, Gradius, Ice Climber, Kid Icarus, Kirby’s Adventure, Mario Bros, Mega Man 2, Metroid, Ninja Gaiden, Pac-Man, Punch-Out!! Featuring Mr. Dream, StarTropics, Super C (Contra II), Super Mario Bros, Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3, Tecmo Bowl, The Legend of Zelda, Zelda II: The Adventure of Link.

Hlavní parametry

Díky systému checkpointů dnes již nemusíte hrát stále dokola, ale po letech konečně porazíte i toho posledního bosse, který vás v původní verzi na NES nenechal dokončit hru pro omezený počet vašich životů. Replika původní domácí konzole Nintendo Classic Mini NES může posloužit nejenom pro oživení vzpomínek u starších hráčů, ale dokáže být také zajímavým zpestřením pro mladší hráče, které jednoduše zavede o několik desetiletí zpět do herní historie, kde najdou několik osvědčených videoherních klasik (adventury, akční, logické, plošinovky, závodní).

V základním balení herního systému Nintendo NES Classic Edition najdete vedle samotné retro konzole i jedinečný herní ovladač / gamepad (Nintendo Classic Mini NES Controller), HDMI kabel a klasický USB kabel určený pro napájení. V balení herního systému bohužel nenajdete nabíjecí AC adaptér, který lze ovšem nahradit běžnou USB nabíječkou z vašeho smartphonu či tabletu (alternativně můžete zkusit využít napájení z USB portu vašeho HDMI televizoru / monitoru).


Vlastnosti Classic Mini NES

Informace o Classic Mini NES

Další články na blogu

Mohlo by vás zajímat

Porovnání herních konzolí Recenze herních konzolí

Recenze na MegaZona.cz

Sponzorované odkazy

Nabídka herních konzolí


Recenze herních konzolí


MegaZona   O webu   Blog

Copyright 2014 - MegaZona.cz