Blog Herní konzole nVidia Shield Console

Herní konzole nVidia Shield Console

nVidia Shield Console

Představení nVidia Shield Console

Společnost nVidia představuje zcela novou TV konzoli Shield Console, která funguje jako multimediální a herní centrum pro vaši domácí zábavu. Ve spojení s bezdrátovým ovladačem (nVidia Shield Wireless Controller) budete hrát celou řadu povedených her známých ze systému Android přímo na obrazovce vašeho televizoru.

V poslední době se firma nVidia známá především výrobou grafických procesorů pustila i do výroby herních konzolí. Prvním počinem byl handheld Shield Portable, který v podobě tvaru běžného gamepadu s výklopným displejem přinesl nevídaný výkon mezi přenosné konzole. A v nedávné době se na trhu objevil výkonný tablet Shield Tablet, který pomocí herního ovladače nVidia Shield Wireless Controller umožňuje pohodlné hraní velmi náročných her. Uvedené herní konzole společnosti nVidia využívají prostředí operačního systému Android a do této kategorie zapadá i nejnovější zařízení Shield Console, které připojíte k modernímu televizoru.

Herní konzole nVidia Shield Console přichází s novou generací zábavy do vaší domácnosti. Na obrazovce TV můžete hrát hry ze systému Android, přehrávat video ve 4K rozlišení nebo streamovat herní obsah ze služby nVidia Grid.

Poměrně kompaktní tělo herní konzole nVidia Shield Console s výrazně futuristickým vzhledem neudělá ostudu v žádné moderní domácnosti. Veškeré ovládání se provádí pomocí dodávaného bezdrátového gamepadu nebo volitelného dálkového ovladače, který je navíc díky vestavěnému mikrofonu připraven i pro hlasové ovládání. Herní konzole díky operačnímu systému Android TV známému z mnoha chytrých telefonů je připravena využívat běžnou nabídku her z Google Play. Díky společnosti nVidia pak máte k dispozici i řadu optimalizovaných herních titulů, které jsou upraveny pro výkonný čipset nVidia Tegra X1. A v neposlední řadě to je i možnost streamování a hraní her z vašeho domácího PC nebo připravované služby nVidia Grid na TV obrazovce.

Herní konzole nVidia Shield Console

TV konzole nVidia Shield Console vás jistě příjemně překvapí také vysokým výkonem. Základem celého herního zařízení je totiž velmi výkonný osmijádrový procesor nVidia Tegra X1 s 64bitovou architekturou, který navíc využívá i výkonnou grafickou jednotku Maxwell s 256 jádry a 3 GB operační paměti RAM. Díky tomu jste připraveni nejen na hraní vysoce náročných her, ale také na přehrávání kvalitního videa v 4K rozlišení se 60 snímky za sekundu. Hardware herní konzole doplňuje 16 GB vestavěné paměti, kterou lze snadno rozšířit za pomoci paměťových karet typu microSD až do velikosti 128 GB.

Hlavní parametry

Kromě již zmíněných her ze systému Google Android, které můžete znát z hraní na mobilu nebo tabletu, umožňuje konzole nVidia Shield Console hraní speciálně upravených AAA herních titulů určených pro výkonný systém Tegra. Patří sem hry jako Half-Life 2, Borderlands 2, Crysis 3, Resident Evil 5, Doom 3, Metal Gear Rising, Limbo, Machinarium a mnohé další. Samostatnou kapitolou je následně streamování her pomocí služby nVidia Grid. Nicméně herní konzole se nesoustředí pouze na hry, ale dokáže také na obrazovce vašeho televizoru přehrávat obsah ze streamovacích služeb Netflix, Google Play, Youtube a mnohých dalších.

Pro plnohodnotné využití herní konzole nVidia Shield Console je samozřejmě nutný přístup k rychlému internetu, díky kterému budete stahovat do konzole herní obsah nebo streamovat vybrané službu. Ten je zařízením podporován díky přítomnosti Gigabitového Ethernetu nebo bezdrátového rozhraní WiFi (802.11ac 2x2 MIMO 2.4 GHz and 5 GHz). V základním balení najdete kromě samotné miniaturní herní konzole a sady kabelů také bezdrátový ovladač a mezi doplňkové příslušenství patří dálkový ovladač se zabudovaným mikrofonem a výstupem na sluchátka nebo stojánek pro umístění herní konzole na výšku. Dokoupit lze samozřejmě i další gamepady pro hraní ve více hráčích, které můžete současně připojit až čtyři.


Vlastnosti Shield Console

Informace o nVidia Shield

Další články na blogu

Mohlo by vás zajímat

Porovnání herních konzolí Recenze herních konzolí

Recenze na MegaZona.cz

Sponzorované odkazy

Nabídka herních konzolí


Recenze herních konzolí


MegaZona   O webu   Blog

Copyright 2014 - MegaZona.cz