Blog Herní konzole New Nintendo 3DS XL

Handheld New Nintendo 3DS XL

New Nintendo 3DS XL

Představení handheldu New Nintendo 3DS XL

Společnost Nintedno v nadcházejících dnech přijde na náš trh s inovovanou kapesní konzolí New Nintendo 3DS XL, která vylepšuje celou řadu vlastností tohoto oblíbeného handheldu. Připravte se na mnohem lepší zážitek z hraní moderních 3D her nebo také na zcela nové ovládací prvky pro pohodlné hraní her doma i na cestách.

Původní uživatelé přenosné herní konzole Nintendo 3DS XL mi dají jistě za pravdu, že tomuto hernímu systému chybí několik malých drobností k naprosté dokonalosti. Za prvé je to stávající stereoskopický 3D efekt, který sice bez nutnosti používat speciální brýle přináší nový rozměr do hraní her, ale příliš snadno se vytratí např. při mírném pohybu hlavy, což výrazně unavuje oči. A za druhé, je to nedostatek ovládacích prvků, které zvláště u některých her snižuje nebo omezuje možnost pohodlné hraní. A zejména tyto neduhy se chystá vyřešit inovovaný model kapesní konzole s označením New Nintendo 3DS XL.

Nová verze přenosné herní konzole New Nintendo 3DS XL vám poskytne herní zábavu doma i na cestách s celou řadou povedených a jedinečných her, díky vylepšenému stereoskopickému 3D efektu a novému způsobu ovládání.

Nový model se na první pohled od původní herní konzole Nintendo 3DS XL příliš neliší a neznalí uživatelé na první pohled oba modely nemusejí vůbec rozeznat. Oba handheldy využívají dva oddělené displeje (vrchní s úhlopříčkou 4.8" o rozlišení 800 × 240 bodů a spodní dotykový 4.1" displej s rozlišením 320 × 240 bodů). Nicméně inovovaná herní konzole New Nintendo 3DS XL využívá novou funkci Super-Stable 3D, která za pomoci kamery rozeznává váš obličej a pak automaticky upravuje obraz podle toho, jak se nakláníte a tím výrazně vylepšuje celý 3D zážitek. Navíc je handheld vybaven zcela novým ovládacím prvkem C-Stick poskytující 360° analogové ovládání a dvěma novými zadními tlačítky ZL a ZR.

Handheld New Nintendo 3DS XL

Nový handheld New Nintendo 3DS XL pohání výkonnější hardware díky použití čtyřjádrového procesoru ARM11 MPCore o taktu 268 MHz, který doplňuje stávající grafický akcelerátor DMP PICA200 na frekvenci 200 MHz. Zároveň došlo k navýšení kapacity pamětí 256 MB FCRAM pro operační systém a 10 MB VRAM pro grafickou jednotku. Přenosná konzole je tak stále 100% kompatibilní s původním modelem, ale zároveň je připravena na nové hry, které již na starším typu nemusejí fungovat. Jistě vás zároveň potěší také nový typ dobíjecího Li-Ion akumulátoru s navýšenou kapacitou 1750 mAh, který vám pomůže prodloužit dobu hraní na cestách.

Hlavní parametry

V případě her umí nový typ přenosné konzole New Nintendo 3DS XL pracovat se všemi původně vydanými hrami ze systému Nintendo 3DS, ať už formou herních cartridgí nebo za pomoci digitální distribuce her v on-line službě Nintendo eShop. Samozřejmostí je zpětná kompatibilita s původními hrami pro kapesní konzole DS nebo DSi a díky digitální distribuci máte opět přístup ke starším a osvědčeným hrám z herního archívu (Virtual Console) NES, SNES i Game Boy. Díky zvýšení hardwarového výkonu pocítíte u původně vydaných her mnohem rychlejší načítání a do budoucna se můžete také připravit na hry nejen s lepší grafikou, ale i hratelností.

Nová přenosná konzole New Nintendo 3DS XL stejně jako její starší generace umožňuje díky vestavěné bezdrátové technologii WiFi připojení k internetu, kde kromě prohlížení stránek máte zejména k dispozici službu Nintendo eShop s nabídkou her a dalších on-line funkcí (SpotPass, StreetPass, Virtual Console, DSiWare...). V základním balení herní konzole najdete teleskopický stylus, paměťovou kartu microSDHC o kapacitě 4 GB a AR karty pro rozšířenou realitu pomocí vestavěných fotoaparátů. Jako doplňkové příslušenství lze zakoupit nejen dobíjecí / dokovací stanici, ale zejména i nabíjecí AC adaptér, který bohužel není v základním balení (lze také použít původní nabíječku z modelu Nintenda DSi, 2DS nebo 3DS).


Vlastnosti New Nintenda 3DS

Informace o New Nintendu 3DS

Další články na blogu

Mohlo by vás zajímat

Porovnání herních konzolí Recenze herních konzolí

Recenze na MegaZona.cz

Sponzorované odkazy

Nabídka herních konzolí


Recenze herních konzolí


MegaZona   O webu   Blog

Copyright 2014 - MegaZona.cz