Blog Tablety Apple iPad Air 2

Tablet Apple iPad Air 2

Apple iPad Air 2

Představení tabletu Apple iPad Air 2

Připravovaný tablet Apple iPad Air 2 přichází s překvapivě tenkým tělem (jen 6.1 mm), které nabízí vysoký pocit luxusu a jedinečnosti díky velmi preciznímu hliníkovému provedení. Připravit se můžete na kvalitní Retina displej a bezkonkurenční výkon, díky tříjádrovému procesoru Apple A8X s pokročilou 64bitivou architekturou.

Nový Apple iPad Air 2 patří do šesté generace iPadů a nabízí to nejlepší, co lze na poli tabletů aktuálně pořídit. Jde o prestižní tablet s luxusním hliníkovým tělem o tloušťce pouhých 6.1 mm s celkovou hmotností 437 gramů, u kterého můžete počítat s vynikajícím dílenským zpracováním. Hlavním prvkem je rozhodně multidotykový 9.7" IPS displej o vysokém rozlišení 2048 × 1536 bodů s vynikajícím podáním barev a příjemnými pozorovacími úhly. Na přímém slunečním světle by pak měla vynikajícímu displeji napomáhat i nová antireflexní vrstva. Na samotném těle tabletu můžete počítat pouze s minimálním počtem ovládacích prvků, mezi které patří tlačítko zapínání a vypínání nebo regulace hlasitosti zvuku.

Luxusní a extrémně štíhlé hliníkové tělo tabletu Apple iPad Air 2 o tloušťce jen 6.1 mm poskytuje nejen velmi povedený 9.7" IPS displej s vysokým rozlišením, ale také vysoký hardwarový výkon v podání 64bitového procesoru.

Zcela samostatným ovládacím prvkem je pak domovské tlačítko "Home Button" s integrovanou čtečkou otisků prstů Touch ID, které je umístěno klasicky pod displejem. Tlačítko slouží kromě návratu do základní nabídky v systému iOS i pro podporu rychlého přepínání mezi spuštěnými aplikacemi při jeho dvojitém stisknutí. Zmíněná čtečka otisků prstů Touch ID zajišťuje bezpečný a především velmi rychlý vstup do uzamčeného tabletu a slouží zároveň k nákupu aplikací v prostředí App Store nebo iTunes, bez nutnosti zadávat heslo pomocí běžného kódu. Funkce čtečky otisků prstů Touch ID je možné využít i pro aplikace třetích stran.

Tablet Apple iPad Air 2

Po stránce výkonu je nový tablet Apple iPad Air 2 vybaven tříjádrovým procesorem Apple A8X o taktu 1.5 GHz s 64bitovou architekturou. Výkonný procesor doplňuje samostatný pohybový koprocesor Apple M8, grafický akcelerátor PowerVR GX6650 a 2 GB operační paměti RAM. K dispozici jsou modely s vestavěnou pamětí 16, 64 nebo 128 GB, kterým můžete navýšit paměť pouze pomocí vzdáleného úložiště iCloud Drive (5 GB zdarma). K dispozici máte zabudovanou rychlou bezdrátovou technologii WiFi 2.4 GHz i 5 GHz a dostupné jsou také verze s mobilními 3G daty nebo vysokorychlostním LTE. Vestavěná Li-Polymer baterie o kapacitě 7340 mAh vám zajistí 5 – 9 hodin náročného provozu bez potřeby přístupu k elektrické energii.

Hlavní parametry

V případě tabletu Apple iPad Air 2 máte k dispozici moderní operační systém iOS 8, který se mírně odlišuje od předchozí generace zejména po grafické stránce. Nicméně i v tomto případě máte opět ve svých rukách vysoce intuitivní a rychlé prostředí, u kterého příjemné uživatelské ovládání rozšiřuje i řada oblíbených gest. V nabídce základních aplikací najdete řadu užitečných programů pro práci nebo zábavu (prohlížení webu, vyřizování e-mailů, úprava filmů i fotek, psaní článků...), které velmi snadno rozšíříte o další aplikace a hry na portále App Store společnosti Apple. Díky vysokému HW výkonu si tablet hravě poradí i s těmi nejnáročnějšími 3D hrami.

V případě potřeby můžete u tabletu Apple iPad Air 2 využív poměrně povedený 8 megapixelový fotoaparát iSight s automatickým zaostřováním a schopností zaznamenat videosekvence ve Full HD rozlišení 1080p až s 30 snímky za sekundu. Kromě množství vestavěných senzorů (snímač okolního osvětlení, tříosý gyroskop, akcelerometr nebo barometr) najdete v tabletu i interní reproduktor se dvěma zabudovanými mikrofony. Obsahem základního balení je samotný tablet Apple iPad Air 2, cestovní nabíječka, USB / Lightning kabel. K nejzajímavějšímu příslušenství rozhodně patří magnetický kryt Smart Cover s užitečnou funkcí stojánku.


Vlastnosti Apple iPad Air 2

Informace o Apple iPad Air 2

Další články na blogu

Mohlo by vás zajímat

Porovnání tabletů

Recenze na MegaZona.cz

Sponzorované odkazy

Nabídka tabletů


Recenze tabletů


MegaZona   O webu   Blog

Copyright 2014 - MegaZona.cz