Blog Tablety Microsoft Surface Pro 3

Tablet Microsoft Surface Pro 3

Microsoft Surface Pro 3

Představení tabletu Microsoft Surface Pro 3

Společnost Microsoft zúročila dlouhodobé zkušenosti při vývoji tabletů a přichází na trh s vyspělým modelem Surface Pro 3. Jedná se o pokročilý tablet s plnohodnotnými Windows 8.1, výborným dílenským zpracováním, příjemně tenkou konstrukcí a velkým 12" displejem, který je ideální pro vysoké pracovní nasazení.

Surface Pro 3 je aktuálně nejlépe vybaveným tabletem Microsoftu a již při prvním seznámení vás zaujme opravdu precizním zpracováním i velmi tenkým provedením s hloubkou pouhých 9.1 mm. Na tabletu jistě nepřehlédnete rozměrný 12" displej s velmi kvalitním IPS panelem o rozlišení 2160 × 1440 bodů, který nabízí nejen vynikající jas, ale i výborné pozorovací úhly. Multidotykový displej využívá poměr stran 3:2 a může tak nabídnout ideální podmínky především pro vážnou práci. S ohledem na velký displej dokáže tablet překvapit hmotností 800 gramů, díky které je velmi snadno přenositelný oproti běžnému notebooku.

Pokud hledáte náhradu za váš pracovní ultrabook, možná byste se měli vážně zajímat o snadno přenositelný tablet Surface Pro 3, který díky Windows 8.1 Pro, povedené výbavě a volitelné klávesnici může snadno nahradit i notebook.

Pro pohodlnou práci je nový tablet Microsoft Surface Pro 3 vybaven povedeným integrovaným (výklopným a polohovatelným) stojánkem, který nejlépe využijete během přehrávání videa nebo pokud budete zařízení ovládat z volitelné klávesnice jako běžný notebook. Zmíněná klávesnice (Surface Pro Type Cover) je dostupná hned v několika barevných variacích a zaujme nejen díky mechanickým i podsvětleným klávesám a tenkému 5 mm provedení, ale také svojí schopností ochrany displeje tabletu během jeho přenášení za pomoci vestavěných magnetů. Celkově tablet vzhledem k vysokému hardwarovému výkonu i plnohodnotnému operačnímu systému Windows 8.1 Pro může snadno nahradit i klasický notebook.

Tablet Microsoft Surface Pro 3

Možná budete mírně zaskočení tím, že v poměrně tenkém těle tabletu Microsoft Surface Pro 3 najdete výkonný procesor Intel čtvrté generace z rodiny Haswell (Intel Core i3, i5, i7) se 4 nebo 8 GB operační paměti RAM podle vybraného modelu. Vnitřní SSD úložiště o kapacitě 64 – 512 GB zajistí rychlý a bezpečný přístup k vašim datům. Pro vaše soubory můžete využít i paměťové karty typu microSD a k dispozici je vám také plnohodnotné rozhraní USB 3.0 vhodné pro externí média. Počítat lze s běžně dostupnou bezdrátovou technologií WiFi nebo Bluetooth, ale bohužel marně budete hledat podporu pro bezdrátová mobilní data. Vestavěná Li-Ion baterie o kapacitě 8000 mAh vám pak zajistí provoz přibližně v rozmezí 5 – 9 hodin dle využití tabletu.

Hlavní parametry

Mezi hlavní přednosti nového tabletu Microsoft Surface Pro 3 patří i přítomnost plnohodnotného operačního systému Windows 8.1 Pro v 64bitové verzi. Díky tomu může tablet spolehlivě sloužit jako výkonný pracovní nástroj, protože máte k dispozici všechny vaše oblíbené aplikace, které využíváte na stolním počítači nebo notebooku. Navíc díky přítomnosti vestavěného SSD disku nejenže všechny aplikace mnohem rychleji nabíhají, ale také celková práce se systémem působí příjemně svižným dojmem oproti běžnému notebooku. U tabletu se také zároveň předpokládá možnost přechodu (upgrade) na nejnovější verzi Windows 10 po jejich uvedení.

Tablet Microsoft Surface Pro 3 je vybaven celou řadou senzorů (okolního světla, akcelerometr, gyroskop, magnetický senzor), podporuje příjem satelitní navigace A-GPS a disponuje stereo reproduktory se zabudovaným mikrofonem. Samozřejmostí jsou také dva (přední a zadaní) 5 megapixelové fotoaparáty s podporou záznamu videa ve Full HD rozlišení 1080p. V základním balení najdete kromě samotného tabletu Surface Pro 3 i užitečné dotykové pero (Surface Pen) s detekcí tlaku a cestovní nabíječku. Z dostupného příslušenství se vyplatí zaměřit pozornost na magnetický kryt s funkcí podsvícené klávesnice (Surface Pro Type Cover) společně s dokovací stanici pro použití na doma nebo v kanceláři.


Vlastnosti Surface Pro 3

Informace o Surface Pro 3

Další články na blogu

Mohlo by vás zajímat

Porovnání tabletů

Recenze na MegaZona.cz

Sponzorované odkazy

Nabídka tabletů


Recenze tabletů


MegaZona   O webu   Blog

Copyright 2014 - MegaZona.cz