Blog Tablety nVidia Shield Tablet

Tablet nVidia Shield Tablet

nVidia Shield Tablet

Představení tabletu nVidia Shield Tablet

Tablet o úhlopříčce 8" s označením Shield Tablet vyvinula společnost nVidia. Spadá do produktového portfolia nVidia Shield (Portable, Tablet, Console...), které se celkově zaměřuje na herní zábavu. Díky vysokému výkonu a podpoře bezdrátového ovladače nVidia Shield Wireless Controller můžete hrát hry jako u běžné herní konzole.

Shield Tablet z dílny americké společnosti nVidia vypadá na první pohled jako běžný tablet s 8" displejem. Jednoduchý, ale přesto stále elegantní design s příkladným dílenským zpracováním zaujme i díky tloušťce pouhých 9.2 mm. Výrazným prvkem je přítomnost stereo reproduktorů, které jsou po stranách displeje a potěší užitečná pogumovaná záda s protiskluzovou úpravou. Použitý IPS displej o úhlopříčce 8" používá Full HD rozlišení 1920 × 1200 bodů a poskytuje tak dostatečnou jemnost 283 ppi. Multidotykový displej nabízí nejen příjemně vyvážené barvy, ale také výborné pozorovací úhly.

Díky vysokému výkonu v podání čtyřjádrového procesoru nVidia Tegra K1 s grafickým jádrem GeForce Kepler můžete snadno Shield Tablet ve spojení s bezdrátovým ovladačem použít u vaší televize místo výkonné herní konzole.

Kromě 8" multidotykového displeje můžete tablet nVidia Shield Tablet ovládat také za pomoci dodávaného dotykového pera (stylus), který se vkládá do těla přístroje. Protože Shield Tablet je především herní zařízení a samotný dotykový displej nepřináší pokaždé ideální podmínky pro pohodlné hraní, je připraven využívat i bezdrátový ovladač nVidia Shield Wireless Controller. Ten je vybaven nejen celou řadou akčních tlačítek, zadními triggery a bumpery, samostatnou dotykovou plochou, ale také užitečnými analogovými joysticky. Díky tomu získáte při hraní plnou kontrolu nad celkovým ovládáním a ve spojení s výstupem na HDMI televizor budete hrát hry, stejně jako na běžné herní konzoli.

Tablet nVidia Shield Tablet

Pokud se nVidia Shield Tablet zaměňuje s výkonnou herní konzolí, měl by pak také tento tablet nabízet i odpovídající výkon. Ten má, ale naštěstí na starost opravdu výkonný čip nVidia Tegra K1 se čtyřjádrovou architekturou ARM Cortex A15 na frekvenci 2.2 GHz a 2 GB rychlé operační paměti RAM. Grafický výkon navíc zajišťuje i výkonná grafická jednotka GeForce Kepler. Interní paměť o kapacitě 16 nebo 32 GB umožňuje navýšení pomocí slotu paměťových karet microSD až do kapacity 128 GB. Kromě bezdrátové technologie WiFi jsou k dispozici i modely vybavené mobilními data s vysokorychlostní technologií LTE. Vestavěná baterie o kapacitě 6700 mAh vám umožní provoz mezi 5 – 9 hodinami dle vytížení tabletu.

Hlavní parametry

Představený nVidia Shield Tablet je samozřejmě vybaven operačním systémem Google Android ve verzi 4.4 KitKat. Výkon operačního systému naštěstí nesnižuje žádná grafická nadstavba a v budoucnu se navíc počítá s podporou navýšení na připravovaný Android 5.0 Lollipop. Použitý operační systém umožňuje využívat širokou nabídku dostupných aplikací a her, ale maximální výkon herního zařízení si užijete s optimalizovanými hrami určenými pro výkonný systém Tegra (nVidia TegraZone). V nabídce najdete celou řadu AAA herních titulů jako Half-Life 2, Crysis 3, Portal, Borderlands 2, World of Tanks, ale i mnohé další hry.

Tablet a herní zařízení nVidia Shield Tablet umožňuje také streamování her z vašeho stolního počítače nebo zajímavých herních titulů pomocí služby nVidia Grid. V případě propojení tabletu s moderním televizorem můžete na obrazovce vaší TV přehrávat video dokonce i ve vysokém 4K Ultra HD rozlišení. Obsahem základního balení je kromě samotného tabletu nVidia Shield cestovní nabíječka, synchronizační USB kabel i užitečný stylus (dotykové pero Direct Stylus 2 s rozpoznáním tlaku). Mezi nejzajímavější volitelné příslušenství patří bezdrátový ovladač nVidia Shield Wireless Controller a magnetický stojánek nVidia Shield Magnetic Cover, který slouží zároveň jako ochrana displeje tabletu při přenášení.


Vlastnosti Shield Tabletu

Informace o Shield Tabletu

Další články na blogu

Mohlo by vás zajímat

Porovnání tabletů

Recenze na MegaZona.cz

Sponzorované odkazy

Nabídka tabletů


Recenze tabletů


MegaZona   O webu   Blog

Copyright 2014 - MegaZona.cz