Blog Mobilní telefony Apple iPhone 6

Smartphone Apple iPhone 6

Apple iPhone 6

Představení smartphonu Apple iPhone 6

Po delší době se opět můžeme těšit na nový smartphone z dílny amerického výrobce Apple. Podle předběžných informací je už jisté, že můžeme očekávat nové celokovové unibody tělo a především i dlouho očekávaný větší displej, kterému se Apple velmi dlouho bránil. Počítat můžete s kvalitní HW výbavou a inovovaným fotoaparátem.

Nový smartphone Apple iPhone 6 se výrazně odlišuje od předchozího modelu iPhone 5s nejen díky příjemně zaoblenému tělu o tloušťce pouhých 6.9 mm, ale i použitím celokovové konstrukce ze slitiny hliníku, kterou oddělují pouze lišty ukrývající jednotlivé antény. Na elegantní konstrukci mobilního telefonu navazuje po stranách zaoblené ochranné sklo Gorilla Glass 3, které kryje multidotykový displej typu IPS o úhlopříčce 4.7" s Retina HD rozlišením 750 × 1334 px. U nového iPhone 6 tedy kromě povedených barev a vysoké ostrosti oceníte i navýšení velikosti displeje, který se nyní více hodí k modernímu smartphonu a přitom nebrání používání v jedné ruce.

Apple iPhone 6 je bezpochyby unikátním smartphonem, který se díky povedené konstrukci, velmi kvalitnímu IPS displeji nebo vysokému HW výkonu rozhodně neztratí mezi ostatními mobilními telefony na trhu.

Povedená konstrukce mobilního telefonu Apple iPhone 6 před vámi ukrývá vysoce výkonný HW, který umožňuje pohodlné používání nejnáročnějších aplikací včetně 3D her. Společnost Apple vybavila tento chytrý telefon 64bitovým dvoujádrovým procesorem Apple A8, který je taktován na frekvenci 1.4 GHz. Vysoký výkon a bleskové reakce zajišťuje také čtyřjádrový grafický čip PowerVR GX6450 a 1 GB operační paměti RAM. Apple opět tradičně nevybavil iPhone 6 slotem pro paměťové karty, ale k dispozici máte modely o velikosti interní paměti 16, 64 nebo 128 GB. Překvapivě tak chybí kapacita 32 GB, kterou mohl Apple použít místo dnes již malé velikosti 16 GB. Zvláště, když samotný operační systém iOS zabírá více než 3 GB místa.

Smartphone Apple iPhone 6

Vysoká oblíbenost mobilních telefonů značky Apple nepramení pouze díky používání kvalitních materiálů, elegantní konstrukce, výkonného HW nebo zajímavých a inovativních funkcí. Výrazný podíl na tom má také vysoce bezpečný, intuitivní a příjemně rychlý operační systém iOS. Apple iPhone 6 je vybaven nejnovější verzí operačního systému iOS 8, který přináší řadu povedených změn. Samozřejmě zůstala zachovaná užitečná podpora vzdáleného úložiště iCloud Drive a počítat můžete s náročným použitím smartphonu v oblasti práce i zábavy.

Hlavní parametry

Pokud si potrpíte na kvalitní fotografie nemusíte mít při použití Apple iPhone 6 žádnou obavu. Možná budete spíše překvapení jakým způsobem si poměrně malý 1/3" snímač s 8 megapixely a optikou o světelnosti F/2.2 poradí s výslednou fotografií. Oproti modelu iPhone 6 Plus bohužel menší model není vybaven užitečnou optickou stabilizací obrazu, která najde největší uplatnění při záznamu videa. Nový iPhone nedisponuje podporou 4K videa, ale můžete pracovat s Full HD rozlišením 1080p při nadstandardních 60 snímcích za sekundu a v případě HD rozlišení 720p pak máte dokonce k dispozici slow-motion videa s 240 snímky za sekundu.

Kromě množství vestavěných senzorů (akcelerometr, kompas, gyroskop, barometr) je Apple iPhone 6 vybaven i čtečkou otisků prstů Touch ID a to přímo v tlačítku Home Button. Mobilní telefon tak můžete snadno chránit nejen před nepovolanými osobami, ale zajistíte si i bezpečný nákup v prostředí App Storu, aniž byste museli zadávat jakékoliv heslo. Díky baterii o kapacitě 1810 mAh se můžete připravit na celodenní výdrž i při náročném pracovním nasazení. Obsahem základního balení je samotný iPhone 6, synchronizační kabel, cestovní nabíječku a sluchátka EarPods, které už znáte ze starších modelů iPhone.


Vlastnosti Apple iPhone 6

Informace o Apple iPhone 6

Další články na blogu

Mohlo by vás zajímat

Porovnání mobilních telefonů

Recenze na MegaZona.cz

Sponzorované odkazy

Nabídka mobilních telefonů


Recenze mobilních telefonů


MegaZona   O webu   Blog

Copyright 2014 - MegaZona.cz