Blog Mobilní telefony Samsung Galaxy S6 edge

Phablet Samsung Galaxy S6 edge

Samsung Galaxy S6 edge

Představení phabletu Samsung Galaxy S6 edge

Můžete si o nově představeném mobilním telefonu Samsung Galaxy S6 edge myslet co chcete, ale velmi těžko mu zapřete jedinečnost, kterou podtrhává zejména elegantní zpracování z kovu a skla ve spojení se zakřiveným AMOLED displejem. A to jsme se stále ještě nedostali pod kapotu tohoto zajímavého phabletu...

Nový Samsung Galaxy S6 edge se už na první pohled výrazně odlišuje od předchozího modelu Galaxy S5, kterému stejně jako celé řadě těchto mobilních telefonů bylo neustále vyčítáno jejich plastové zpracování. Z ošklivého káčátka se, ale nyní vyklubala krásná labuť, která vás jasně oslní nejen precizním zpracováním, ale zejména použitím prvotřídních skleněných a kovových materiálů. Celkový pohled na telefon navíc ještě umocňuje zakřivený displej o úhlopříčce 5.1", který patří k tomu nejlepšímu mezi dnešními smartphony. Technologie Super AMOLED o Quad HD rozlišení 1440 × 2560 bodů poskytuje dokonalé barvy i jedinečnou ostrost obrazu.

Jen co vezmete do ruky Samsung Galaxy S6 edge v okamžiku pocítíte příjemně chladivý dotyk kovové konstrukce, která je propojená s elegantně zakřiveným Super AMOLED displejem a skleněnými zády z tvrzeného skla.

Kromě elegantního vzhledu vás Samsung Galaxy S6 edge velmi rychle přesvědčí, že zároveň také právem patří mezi nejvyspělejší chytré telefon na trhu. V příjemně tenkém těle o pouhých 7 mm se ukrývá celá řada vyspělých technologií, mezi kterými vyniká 64bitový procesor s osmi výkonnými jádry rozdělený na dva čtyřjádrové čipy (Cortex-A53 o taktu 1.5 GHz a Cortex-A57 na frekvenci 2.1 GHz). Hardwarový výkon doplňuje grafický akcelerátor Mali-T760MP8 a 3 GB rychlé operační paměti RAM. K dispozici jsou vybrané modely rozdělené podle velikosti interní paměti o kapacitě 32, 64 nebo 128 GB.

Phablet Samsung Galaxy S6 edge

Výkonný hardware mobilního telefonu důkladně využívá i nejnovější verze operačního systému Google Android ve verzi 5.0 Lollipop s grafickou nadstavbou Samsung TouchWiz. Díky tomuto systému se ze Samsungu Galaxy S6 edge stává chytrý telefon, který vám umožní využívat řadu funkcí a to včetně pokročilého multitaskingu. Samozřejmostí je možnost využívat velké množství dostupných aplikací z portálu Google Play, podpora multimediálních souborů (hudba, fotografie, video...) nebo schopnost hraní těch nejnáročnějších 3D her.

Hlavní parametry

V dnešní době si už jen těžko dokážeme představit mobilní telefon bez pořádného fotoaparátu. Naštěstí Samsung Galaxy S6 edge je vybaven velmi kvalitním 16 megapixelovým fotoaparátem s optikou o světelnosti F/1.9, který vám umožní pořizovat vynikající fotografie za každé příležitosti. Spouští se dvojitým stisknutím domovského tlačítka a díky jeho rychlosti už nepromeškáte žádný důležitý okamžik. Kromě toho jistě oceníte přítomnost nejen optické stabilizace obrazu, ale také dostatečně výkonného LED přisvětlení. Jistou představu o top kvalitě fotoaparátu vám napoví i schopnost pořizovat video ve vysoce kvalitním 4K rozlišení při 30 snímcích za sekundu.

Kromě řady běžných funkcí je phablet Samsung Galaxy S6 edge vybaven i značně vylepšeným senzorem otisků prstů, který vám zajisti rychlý a bezpečný vstup do uzamčeného telefonu nebo přístup do složek s citlivými daty. Phablet je připraven i pro pohodlné bezdrátového dobíjení (standard WPC, PMA) a navíc si nemusíte příliš lámat hlavu s výdrží vestavěné baterie, protože je vybaven funkcí zajišťující velmi rychlé dobíjení (po 10 minutách na nabíječce prodloužíte jeho výdrž až o 4 hodiny). V základním balení můžete kromě samotného telefonu počítat s rychlou nabíječkou, USB kabelem nebo užitečnými sluchátky.


Vlastnosti Galaxy S6 edge

Informace o Galaxy S6 edge

Další články na blogu

Mohlo by vás zajímat

Porovnání mobilních telefonů

Recenze na MegaZona.cz

Sponzorované odkazy

Nabídka mobilních telefonů


Recenze mobilních telefonů


MegaZona   O webu   Blog

Copyright 2014 - MegaZona.cz