Blog Mobilní telefony LG G4

Phablet LG G4

LG G4

Představení phabletu LG G4

Poměrně dlouho očekávaná aktuální vlajková loď společnosti LG, přichází na náš trh v podobě výjimečného mobilního telefonu G4. který kromě řady zajímavých vlastností zaujme povedenými výměnnými kryty. Najdete mezi nimi i stylové a propracované kryty z pravé kůže s velmi efektivním prošívaným švem.

Zcela nový LG G4 patří i přes pevnou plastovou konstrukci mezi stylové telefony. Hlavní vliv na to mají mírně prohnutá záda, které můžete oživit výměnnými kryty. Kromě poměrně běžných plastových variant je možné zakoupit i elegantní kryty z pravé kůže (černý, hnědý nebo červený) s výrazným prošívaným švem po celé délce telefonu, který narušuje pouze optika fotoaparátu a jedinečná zadní tlačítka. Přední straně phabletu dominuje rozměrný 5.5" Quantum IPS displej o vysokém rozlišení 1440 × 2560 bodů s vysokým kontrastem a příjemně živými snímky, který vás překvapí dobrou použitelností i na přímém slunečním světle.

LG G4 je po všech stránkách výjimečný phablet, se kterým se navíc můžete i díky vyměnitelným krytům velmi snadno odlišit od jiných mobilních telefonů na trhu. K dispozici jsou rozmanité i vysoce elegantní kožené zadní kryty.

Pod elegantním tělem mobilního telefonu LG G4 (H815) najdete dostatečně výkonný hardware v podobě šestijádrového CPU Snapdragon 808 společnosti Qualcomm s 64bitovou architekturou, který využívá dvoujádrový čip Cortex-A57 o taktu 1.8 GHz a čtyřjádrový Cortex-A53 s frekvencí 1.4 GHz. Grafický výkon zajišťuje GPU jednotka Adreno 418 s podporou OpenGL. Hardware mobilního telefonu uzavírají 3 GB operační paměti RAM a vestavěná paměť o kapacitě 32 GB, kterou lze znadno rozšířít pomocí paměťových karet typu microSDXC až do kapacity 128 GB. Kromě toho můžete navíc počítat s podporou vzdáleného úložiště Google Drive.

Phablet LG G4

Při práci s mobilním telefonem LG G4 využijete nejnovější operační systém Google Android ve verzi 5.1 Lollipop s moderní uživatelskou nadstavbou LG Optimus UX 4.0 UI. Můžete se tedy připravit na příjemně přepracované prostředí s řadou povedených změn, které vyniká velmi jednoduchým ovládáním a dostatečně svižným chodem. Samotný OS Google Android vám usnadní používání phabletu nejen k práci, ale i multimediální zábavě. Díky obrovské nabídce užitečných aplikací nebo oblíbených her proměníte mobilní telefon na víceúčelové zařízení.

Hlavní parametry

Mobilní telefon LG G4 vás rozhodně nezklame ani v případě práce s vestavěným fotoaparátem, nabízí vysoce kvalitní 16 megapixelový snímač s infračerveným zaostřováním, který oceníte i během horších světelných podmínek. Použitý objektiv se světelností F/1.8 je vybaven i účinnou optickou stabilizací. Vedle přisvětlovací diody je navíc umístěn samostatný snímač, který se dokáže postarat o dokonalé vyvážení bílé barvy za jakýchkoliv podmínek. Kromě automatického režimu potěší zkušené uživatele i manuální možnosti nastavení fotoaparátu. Mimo povedených fotografií můžete samozřejmě počítat i se záznamem videa a to ve vysokém 4K UHD rozlišení při 30 snímcích za sekundu nebo i běžném Full HD rozlišení s 60 FPS.

Kromě celé řady povedených funkcí je phablet LG G4 vybaven i snadno vyjímatelnou baterií o kapacitě 3000 mAh, se kterou díky rozumné spotřebě může mobilní telefon vydržet až 2 dny náročnějšího provozu. Bohužel ale jihokorejský výrobce LG nepřipravil tento povedený telefon na stále populárnější bezdrátové nabíjení (s výjimkou speciálního QuickCircle QI pouzdra). V opravdu velmi skromném základním balení najdete společně s mobilním telefonem LG G4 pouze napájecí adaptér s USB kabelem, špuntová sluchátka a běžnou dokumentaci.


Vlastnosti telefonu LG G4

Informace o phabletu LG G4

Další články na blogu

Mohlo by vás zajímat

Porovnání mobilních telefonů

Recenze na MegaZona.cz

Sponzorované odkazy

Nabídka mobilních telefonů


Recenze mobilních telefonů


MegaZona   O webu   Blog

Copyright 2014 - MegaZona.cz