Blog Mobilní telefony HTC One M9

Phablet HTC One M9

HTC One M9

Představení phabletu HTC One M9

Hned při prvním pohledu na nový HTC One M9 se velmi těžko ubráníte pocitu, že jste přece jen podobný design už někde viděli. A přestože tento mobilní telefon neoplývá originalitou, bezesporu se jedná o jeden z nejlépe vybavených phabletů současnosti. Navíc se můžete spolehnout, že s každou generací se přibližuje k dokonalosti.

Možná není těžké pochopit proč si všechny generace mobilních telefonu HTC One (M7, M8, M9) jsou velmi podobné. Už první generace ukázala, že se jedná o nadčasový design, který výrazně vyčnívá mezi ostatními chytrými telefony. A vlastně by byla škoda v rámci stejné modelové série opustit velmi dobře navržené tělo s kovovou konstrukcí. HTC pouze vylepšilo drobné detaily, které telefonu přidali na exkluzivitě. Samozřejmě nelze přehlédnout ani rozměrný 5" displej o Full HD rozlišení 1080 × 1920 bodů, který využívá technologii Super LCD 3 a může se tak pochlubit vynikajícími pozorovacími úhly. Oproti konkurenci, ale pocítíte slabší podání barev, které prostě u jiných výrobců působí sytějším a celkově líbivějším dojmem.

Nový HTC One M9 je stylový phablet s celokovovou konstrukcí, rozměrným 5" displejem o Full HD rozlišení, který se díky nadstandardní hardwarové výbavě řadí mezi naprosto špičkové mobilní telefony současnosti.

Pod ocelovou konstrukcí mobilního telefonu HTC One M9 najdete vysoce výkonný osmijádrový CPU se 64bitovu architekturou Qualcomm Snapdragon 810, který je rozdělen na čtyřjádrový Cortex-A53 o frekvenci 1.5 GHz a čtyřjádrový Cortex-A57 o taktu 2 GHz. Společně s grafickým akcelerátorem Adreno 430 patří hardware k tomu nejlepšímu mezi phablety. Navíc bohatý výkon tohoto mobilního telefonu podporuje také přítomnost 3 GB operační paměti RAM. Uživatelskou paměť dostupnou v kapacitě 32, 64 GB můžete navíc snadno rozšířit pomocí slotu paměťových karet microSD až do maximální kapacity 2 GB. Je nutné zároveň počítat, že předinstalovaný operační systém Google Android 5.0 Lollipop zabírá cca 7 GB místa.

Phablet HTC One M9

Přítomnost operačního systému Google Android 5.0 Lollipop výrazně doplňuje také uživatelská nadstavba HTC Sense 7, která se naštěstí nesnaží vylepšit celkový chod různými animaci, které jinak zbytečně zpomalují systém. Můžete tak počítat s rychlou odezvou a příjemným ovládáním, které navíc usnadňují i povedená gesta. Mobilní telefon je připraven nejen k náročné celodenní práci, ale bez problému zvládne i řadu multimediálních funkcí (hudba, fotografie, video...) nebo vám umožní pohodlné hraní i těch nejnáročnějších 3D her pro odreagování.

Hlavní parametry

Oproti předchozí generaci je už nový mobilní telefon HTC One M9 konečně vybaven zcela jiným typem fotoaparátu. Místo "pochybných" UltraPixelů používá dostatečně kvalitní 20.7 MPX 1/2.3" BSI snímač s objektivem 27.8 mm o světelnosti F/2.2, který navíc překrývá také odolné safírové sklíčko. V případě focení během nedostatečného osvětlení můžete počítat s výkonným duálním LED přisvětlením. Pro někoho může být pomyslnou třešničkou na dortu vysoce kvalitní záznam videa ve 4K rozlišení při 30 snímcích za sekundu, ale mnozí si jistě vystačí s povedeným Full HD rozlišením 1080p při nadstandardních 60 FPS nebo možnosti zajímavého slow-motion videa s 120 snímky za sekundu v HD rozlišení 720p.

Phablet HTC One M9 je vybaven i celou řadou důležitých senzorů (okolního světla, přiblížení, akcelerometr, kompas, gyroskop, magnetický senzor...) a poradí si také se satelitní navigací GPS i GLONASS. Kombinace HTC BoomSound a Dolby Audio vám poskytne nadstandardně kvalitní zvukový projev do vestavěných stereo reproduktorů se zesilovačem, nebo výstupu na sluchátka a to dokonce i v případě vícekanalového zdroje hudby. Zabudovaná Li-Ion baterie o kapacitě 2840 mAh by se pak měla bezpečně postarat o celodenní pracovní nasazení. Jako základní balení můžete očekávat cestovní nabíječku, synchronizační USB kabel i sluchátka.


Vlastnosti HTC One M9

Informace o HTC One M9

Další články na blogu

Mohlo by vás zajímat

Porovnání mobilních telefonů

Recenze na MegaZona.cz

Sponzorované odkazy

Nabídka mobilních telefonů


Recenze mobilních telefonů


MegaZona   O webu   Blog

Copyright 2014 - MegaZona.cz