Blog Digitální fotoaparáty Canon EOS M3

Bezzrcadlovka Canon EOS M3

Canon EOS M3

Představení bezzrcadlovky Canon EOS M3

Po velmi dlouhou dobu to vypadalo, že společnost Canon již nebude pokračovat v nově zavedené řadě bezzrcadlovek EOS M. Nyní vám, ale po několika letech čekání můžeme představit další generaci tohoto zajímavého fotoaparátu a podle všeho to i vypadá, že se Canon poučil z řady chyb, kterými předchozí model trpěl.

Nejdříve je nutné uvést na pravou míru označení bezzrcadlovky EOS M3. Canon nepřeskočil označení EOS M2, protože tento digitální kompakt s výměnnými objektivy původně vyšel pouze na japonském trhu v roce 2013 a jednalo o zcela původní model s řadou drobných vylepšení, který především opravoval původně velmi pomalý systém automatického zaostřování. Současný model EOS M3 může tedy stavět na zkušenostech z předchozí generace bezzrcadlovek a Canon tak dokáže nabídnout uživatelům povedený systémový kompakt s výměnnými objektivy, který již bude ve všech směrech splňovat požadavky většiny fotografů.

Canon EOS M3 je důstojný nástupce kompaktního fotoaparátu s výměnnými objektivy, který v podobě modelu EOS M představil Canon v roce 2012. Nyní se můžete připravit na celou řadu vylepšení včetně nových EF-M objektivů.

Připravte se opět na kompaktní a velmi lehké tělo, které vám umožní pořizovat fotografie v kvalitě běžných zrcadlovek všude tam, kde by vás rozměrná digitální zrcadlovka mohla omezovat svými rozměry nebo váhou. Povedené tělo s výrazným gripem pro lepší úchop nabízí celou řadu ovládacích prvků, kde kromě otočných voličů a dvou rollerů (kolem spouště a čtyřsměrného ovladače v zadní části) máte k dispozici i dotykový displej. Ten kromě úhlopříčky 3" a vysokého rozlišení 1 040 000 bodů umožňuje i užitečné vyklápěcí (45° dolu a 180° nahoru). Jako volitelné příslušenství podporuje bezzrcadlovka EOS M3 také elektronický hledáček EVF-DC1.

Bezzrcadlovka Canon EOS M3

Kvalitu pořízených fotografií má na starost osvědčený snímač CMOS APS-C s 24 megapixely, který můžete znát z modelu EOS 750D. Samozřejmostí je přítomnost výkonného obrazového procesoru DIGIC 6, který zajišťuje rychlé zpracování pořízených snímků včetně inteligentní redukce nežádoucího šumu v obraze. Rychlé ostření je dosaženo díky zcela novému systému AF s označením Hybrid CMOS AF III o celkově 49 ostřících bodů, který pracuje v hybridním módu založeném na porovnání kontrastu, ale i rychlém fázovém zaostřování. Oproti původní generaci EOS M by měl nový systém EOS M3 dosáhnout až 6-ti násobného zrychlení.

Hlavní parametry

Digitální fotoaparát s výměnnými objektivy Canon EOS M3 umožňuje také nahrávání kvalitního videa ve formátu H.264. Připravte se na videosekvence ve Full HD kvalitě 1080p (1920 × 1080 px) při 30 snímcích za sekundu. V případě videa s HD rozlišením 720p pak dosáhnete až na velmi příjemných 60 FPS. Společně s obrazem se zaznamenává i zvuk pomocí vestavěného stereo mikrofonu, ale můžete zároveň počítat s podporou výkonnějšího externího mikrofonu díky přítomnost miniaturní 3.5 mm stereofonní zdířky. Vzhledem k možnému ručnímu ovládání clony, rychlosti závěrky a rychlému i plynulému automatickému zaostřování budete mít video zcela pod kontrolou a můžete dosáhnout u svých kreativních záběrů téměř filmového efektu.

Bezzrcadlovka Canon EOS M3 disponuje běžným rozhraním miniUSB a kromě výstup HDMI můžete počítat s přítomností bezdrátové technologie WiFi a NFC. Můžete tak okamžitě sdílet vaše nejlepší fotografie a video, ale také za pomoci mobilního telefonu nebo tabletu digitální fotoaparát vzdáleně ovládat díky dostupné aplikace Camera Connect (iOS, Android). Jako volitelné příslušenství máte k dispozici elektronický hledáček EVF-DC1, dálkový ovladač RC-6 nebo širokou nabídku blesků a počítat můžete s výměnnými objektivy EF-M s možností používat běžné objektivy EF a EF-S pomocí adaptéru EF-EOS M.


Vlastnosti Canon EOS M3

Informace o Canon EOS M3

Další články na blogu

Mohlo by vás zajímat

Porovnání digitálních fotoaparátů

Recenze na MegaZona.cz

Sponzorované odkazy

Nabídka fotoaparátů


Recenze digitálních fotoaparátů


MegaZona   O webu   Blog

Copyright 2014 - MegaZona.cz