Blog Digitální fotoaparáty Nikon DL 24-85

Komapakt Nikon DL 24-85

Nikon DL 24-85

Představení kompaktu Nikon DL 24-85

Společnost Nikon oznámila vývoj pokročilého digitálního kompaktu s poměrně vysoce kvalitním 1" snímačem formátu CX o rozlišení 20.8 milionu pixelů, který dále doplňuje i povedený objektiv Nikkor 24-85 mm s velmi příjemně vysokou světelností F/1.8 - F/2.8 a účinnou optickou stabilizací obrazu typu Dual Detect Optical VR.

Pokud hledáte pokročilý kompakt, který bude schopen zajistit poměrně kvalitní obrazový výkon během řady fotografických příležitostí, pak můžete svoji pozornost obrátit na řadu kompaktních fotoaparátů s jednopalcovým snímacím čipem. V současné době dostupnou nabídku takových digitálních fotoaparátů (Sony CyberShot RX100, Canon PowerShot G9 X, Canon PowerShot G7 X, Panasonic Lumix TZ100...) doplní ke konci roku také japonská společnost Nikon se svoji zcela novou modelovou řadou Nikon DL s některým z vysoce světelných objektivů Nikkor.

Kromě fotoaparátu Nikon DL 24-85 (3.5x zoom objektiv) bude na trhu dostupný model DL 18-50 s menším zoomem, ale o to více širokoúhlým objektivem, který doprovází i ultrazoomový kompakt DL 24-500 s 21 násobným zoomem.

Vyspělý digitální fotoaparát Nikon DL 24-85 nabízí i přes kompaktní rozměry poměrně robustní tělo, které poskytuje dostatek základních ovládacích prvků ve stylu digitálních jednookých zrcadlovek Nikon. Důležitým prvkem je výklopný a dotykový OLED displej o vysokém rozlišení 1 037 000 bodů, který lze volitelně doplnit samostatně prodejným elektronickým hledáčkem DF-E1. V případě modelu Nikon DL 24-85 najdete na fotoaparátu vysoce kvalitní objektiv Nikkor s univerzálním ohniskovým rozsahem 24-85 mm se světelností F/1.8 - F/2.8, kterou doplňuje optická stabilizace obrazu Dual Detect Optical VR. Na samotném objektivu pak najdete nejen prstenec pro nastavení zoomu, ale také plně přizpůsobitelný kroužek, kde můžete ovládat vámi vybranou funkci (čas závěrky, clonu, citlivost ISO, zaostřování...)

Komapakt Nikon DL 24-85

Uvnitř digitálního fotoaparátu Nikon DL 24-85 najdete na poměry kompaktu velký 1" obrazový snímač BSI-CMOS formátu CX (13.2 × 8.8 mm) bez antialiasingového filtru o rozlišení 20.8 megapixelů, který plně využívá technologií přímého osvětlení fotodiod. Ve spojení s výkonným procesorem Expeed 6A poskytuje brilantně ostré fotografie s bohatým obrazovým detailem a minimálním šumem i při použití vyšší citlivosti ISO. Digitální kompakt je vybaven velmi rychlým hybridním systémem ostření se 171 zaostřovacími poli s detekcí kontrastu a 105 zaostřovacími body pro fázovou detekcí. Při maximálním rozlišení lze u kontinuálního zaostřování pořizovat fotografie s frekvencí 20 snímků za sekundu.

Hlavní parametry

Vynikající schopnosti pokročilého digitálního kompaktu Nikon DL 24-85 nekončí ani při použití nahrávání videa. K dispozici máte nejen kvalitní video s Full HD rozlišením 1080p při 60 FPS, ale můžete také zaznamenávat vysoce kvalitní videosekvence při 4K UHD rozlišení 2160p s 30 snímky za sekundu. Během ukládání videa se používá formát H.264 / MPEG-4 AVC a počítat můžete se stereo záznamem zvuku. Zároveň také nechybí funkce slow motion, time-lapse nebo superlapse, kde můžete vaše video snadno zpomalit či zrychlit plynulými přechody. Navíc lze během filmování přímo ve fotoaparátu využívat celou řadu zajímavých a užitečných funkcí nebo během záznamu videa můžete snadno pořizovat i jednotlivé statické snímky.

Digitální fotoaparát Nikon DL 24-85 je vybaven bezdrátovou technologií WiFi, která vám umožní okamžité sdílení vašich vybraných snímků nebo také vzdálené ovládání fotoaparátu za pomoci mobilního telefonu a tabletu. Kromě plně manuálního ovládání nebo řady automatických režimů vám fotoaparát nabídne i kreativní režimy s řadou zajímavých efektů. V základním balení najdete kromě samotného kompaktu také dobíjecí baterii EN-EL24, nabíjecí AC adaptér EH-73P, USB kabel, krytku objektivu a sáněk blesku, poutko na zápěstí a základní dokumentaci. V nabídce volitelného příslušenství máte k dispozici výklopný elektronický hledáček (EVF) DF-E1, kožené pouzdro CS-P15 a celou řadu externích blesků.


Vlastnosti Nikon DL 24-85

Informace o Nikon DL 24-85

Další články na blogu

Mohlo by vás zajímat

Porovnání digitálních fotoaparátů

Recenze na MegaZona.cz

Sponzorované odkazy

Nabídka fotoaparátů


Recenze digitálních fotoaparátů


MegaZona   O webu   Blog

Copyright 2014 - MegaZona.cz