Blog Digitální fotoaparáty Panasonic Lumix LX100

Komapakt Panasonic Lumix LX100

Panasonic Lumix LX100

Představení kompaktu Panasonic Lumix LX100

Pokud stále upřednostňujete výkonný digitální kompakt před bezzrcadlovkou a až do dnešních dnů jste stále váhali nad výběrem vhodného fotoaparátu, pak vás nejspíš osloví nový Panasonic Lumix DMC-LX100. Jde o pokročilý digitální fotoaparát, který si nebere žádné kompromisy a nabízí špičkovou výbavu ve světě kompaktů.

Požadujete-li od digitálního kompaktu odpovídající kvalitu fotografií během jakýchkoliv podmínek jakou nabízejí např. bezzrcadlovky nebo základní amatérské zrcadlovky se setovými objektivy, pak byste měli zaměřit svoji pozornost na připravovaný Panasonic Lumix DMC-LX100. Jde o profesionální kompaktní fotoaparát nejvyšší třídy s vysokou kvalitou obrazu, který nahrazuje starší a osvědčený digitální kompakt Panasonic Lumix LX7.

Robustní tělo z hořčíkovou konstrukcí v retro stylu s řadou ručních ovládacích prvků, které především nabízí velmi výkonný 4/3" snímač s rozumným počtem megapixelů, společně se světelným zoomovým objektivem Leica.

Panasonic Lumix LX100 příjemně vás překvapí výborným dílenským zpracováním a hořčíkovou konstrukcí. Robustní tělo digitálního fotoaparátu je vyrobeno nejen v povedeném retro stylu, ale poskytuje i celou řadu ručních ovládacích prvků. Kromě pevně zabudovaného 3" displeje s 921 000 body je vybaven i elektronickým 0.38" hledáčkem o nadprůměrných 2 764 000 bodech. Silnou stránkou tohoto zajímavého digitálního kompaktu je 3.1x zoomový (24 – 75 mm) objektiv Leica s optickou stabilizací obrazu o vynikající světelnosti F/1.7 – 2.8 se 43 mm závitem na filtry, který je vybaven clonovým kroužkem společně s ostřícím prstencem.

Komapakt Panasonic Lumix LX100

Řadu vynikajících vlastností výkonného kompaktu Panasonic Lumix LX100 doplňuje na kompakt zcela jedinečný 4/3" Live MOS snímač s dostatečnými 12 megapixely o fyzických rozměrech 17.3 × 13.0 mm, který ve spolupráci s obrazovým procesorem Venus Engine poskytuje opravdu kvalitní snímky i při vyšší citlivosti ISO. Na snímači oceníte nejen výkon při nízkém osvětlení, ale také široký dynamický rozsah. Automatický systém ostření Light Speed AF v kombinaci s technologii DFD (Depth From Defocus) poskytuje příjemně rychlé a dostatečně přesné ostření, se kterým v sekvenčním snímáním pořídíte 11 snímků za sekundu v plném rozlišení.

Hlavní parametry

V případě potřeby dokáže digitální fotoaparát Panasonic Lumix DMC-LX100 ihned po stisknutí samostatného tlačítka zaznamenat nejen video ve Full HD rozlišení 1080p s 50 FPS, ale poradí si dokonce s kvalitními 4K UHD videosekvencemi ve vysokém rozlišení 2160p s 30 snímky za sekundu ve formátu MP4. Před započetím záznamu videa můžete kromě automatického režimu využít i kterýkoliv z expozičních režimů včetně možnosti ručního ostření. Zvuk zaznamenává vestavěný stereo mikrofon a mimo běžného videa můžete vytvořit videosekvence přímo ve fotoaparátu také z časosběrných snímků.

Mezi standardní rozhraní pokročilého digitálního kompaktu Panasonic Lumix LX100 patří USB, AV nebo microHDMI. Pomocí bezdrátové technologie WiFi s NFC můžete fotoaparát propojit s mobilním telefonem nebo tabletem a kromě okamžitého sdílení snímku lze takto přístroj dálkově ovládat. Protože digitální fotoaparát není vybaven vestavěným bleskem, najdete v základním balení kromě baterie DMW-BLG10, nabíječky, USB kabelu, krytky objektivu a popruhu také malý externí blesk, který se upevňuje do sáněk na blesk.


Vlastnosti Lumixu LX100

Informace o Lumixu LX100

Další články na blogu

Mohlo by vás zajímat

Porovnání digitálních fotoaparátů

Recenze na MegaZona.cz

Sponzorované odkazy

Nabídka fotoaparátů


Recenze digitálních fotoaparátů


MegaZona   O webu   Blog

Copyright 2014 - MegaZona.cz