Blog Digitální fotoaparáty Nikon 1 J5

Bezzrcadlovka Nikon 1 J5

Nikon 1 J5

Představení bezzrcadlovky Nikon 1 J5

Společnost Nikon přichází na trh s novou bezzrcadlovkou Nikon 1 J5, která se řadí do portfolia velmi povedených systémových kompaktů Nikon 1 s výměnnými objektivy. Inovované stylové tělo s nádechem retro stylu ukrývá především zcela nový snímač s 20 megapixely, kterým se výrazně odlišuje od předchozích fotoaparátů.

Nový digitální fotoaparát Nikon 1 J5 je stejně jako předchozí modely řady Nikon 1 zaměřený na uživatele, kterým vyhovují kompaktní rozměry fotoaparátu, ale nechtějí se smířit s omezenou kontrolou ovládání, nabídkou příslušenství nebo výslednou kvalitou fotografií. Jistou svobodu při fotografování přináší systém výměnných objektivů s bajonetem typu Nikon 1, které kromě řady pozitivních vlastností disponují příjemně kompaktní konstrukcí. Celý set fotoaparátu Nikon 1 J5 s použitým objektivem maximálně využijete všude tam, kde by vás rozměrná zrcadlovka vzhledem ke svým rozměrům a váze mohla začít výrazně omezovat.

Nová generace oblíbeného systémového kompaktu NIKON 1 J5 s výměnnými objektivy, který kromě zajímavého retro designu přináší výklopný a dotykový TFT displej a především nový 1" snímač CMOS s 20 megapixely.

Oproti předchozí řadě digitálních fotoaparátů Nikon 1 se nový model J5 liší elegantním tělem v povedeném retro stylu jehož konstrukce je tvořena z kovové slitiny. Na těle fotoaparátu najdete také relativně výrazný grip pro snadnější úchop a zároveň s ohledem na velikost bezzrcadlovky vám tělo poskytne i dostatečný počet ovládacích prvků a to včetně voliče expozičních režimů s režimy Auto, P, A, S, M. Mezi zásadní změny oproti starší generaci patří i výklopný 3" displej v úhlu 86° směrem dolů a úhlu 180° směrem nahoru s 1 037 000 pixely, který díky dotykové vrstvě rozšiřuje možnosti základního ovládání digitálního fotoaparátu.

Bezzrcadlovka Nikon 1 J5

Pro zajištění dostatečné obrazové kvality disponuje systémový kompakt s výměnnými objektivy Nikon 1 J5 novým 20.8 MPX snímačem CMOS formátu CX (1") o fyzických rozměrech 13.2 mm × 8.8 mm s technologií přímého osvětlení fotodiod (BackSide Illumination / BSI). Samotné zpracování fotografií má na starost obrazový procesor EXPEED 5A nové generace, který kromě zvýšené rychlosti zpracování poskytuje také inteligentní redukci šumu. Z pohledu ostření je fotoaparát vybaven hybridním systémem se 171 ostřícími body, ze kterých jich až 105 podporuje rychlé fázové ostření a zbývající ostřící body pak pracují s běžnou detekcí kontrastu.

Hlavní parametry

S fotoaparátem Nikon 1 J5 můžete po stisknutí samostatného tlačítka okamžitě zaznamenat i běžné video snímky ve Full HD kvalitě 1080p s velmi příjemnými 60 snímky za sekundu. V nižším HD rozlišení 720p můžete využít také slow-motion záznam se 120 FPS. Fotoaparát umí pracovat také s vysokým 4K rozlišením 2160p, kde ovšem podporuje pouze 15 snímků za sekundu. Pro záznam zvuku slouží vestavěný stereo mikrofon bez možnosti zapojení externího mikrofonu. Během záznamu videa vám bude pomáhat elektronická stabilizace obrazu a kromě zmíněných videosekvencí máte k dispozici i časosběrné snímání v intervalu 5, 10 nebo 30 sekund.

Kromě běžného rozhraní USB a HDMI typu D je systémový kompakt s výměnnými objektivy Nikon 1 J5 vybaven i bezdrátovou technologií WiFi včetně NFC. Díky tomu můžete pořízené fotografie nejen okamžitě sdílet, ale dokážete i pomocí mobilního telefonu nebo tabletu fotoaparát dálkově ovládat. Obsahem základního balení je kromě samotného fotoaparátu dobíjecí baterie EN-EL24, nabíječka, krytka, popruh a USB kabel. Nikon 1 J5 lze také zakoupit v cenově zvýhodněném setu s objektivem Nikkor 10 – 30 mm F/3.5 – 5.6 VR PD-ZOOM.


Vlastnosti Nikonu 1 J5

Informace o Nikonu 1 J5

Další články na blogu

Mohlo by vás zajímat

Porovnání digitálních fotoaparátů

Recenze na MegaZona.cz

Sponzorované odkazy

Nabídka fotoaparátů


Recenze digitálních fotoaparátů


MegaZona   O webu   Blog

Copyright 2014 - MegaZona.cz