Blog Digitální fotoaparáty Nikon D5500

Digitální zrcadlovka Nikon D5500

Nikon D5500

Představení zrcadlovky Nikon D5500

Nová digitální zrcadlovka Nikon D5500 je přímým nástupcem povedeného a také velmi oblíbeného modelu D5300 společnosti Nikon. Jedná se o vyspělý fotoaparát střední třídy, se kterým se brzy setkáte na pultech našich obchodů. Kromě řady společných prvků nabízí nový model množství vylepšených funkcí, které najdete ve článku.

Až vezmete poprvé do ruky tělo zrcadlovky Nikon D5500 možná budete překvapení kompaktními rozměry a nízkou váhou, které jsou nižší než u řady D3300. I přes malé rozměry se, ale drží tento digitální fotoaparát poměrně jistě a problém nezaznamenáte ani z pohledu ergonomie. Velký vliv na to má zejména povedená konstrukce gripu, za který se zrcadlovka velmi dobře drží. Oproti staršímu modelu D5300 došlo také k přemístění některých ovládacích prvků, ale celkově nabízí fotoaparát vše, co můžete od kategorie zrcadlovek pro pokročilé amatéry očekávat.

Nikon D5500 je povedený nástupce digitální jednooké zrcadlovky D5300, která je určená pro středně pokročilé amatéry. Fotoaparát vás zaujme osvědčenou kvalitou obrazového výstupu a především kompaktním i lehkým tělem.

Při komponování vašich fotografií oceníte na digitální zrcadlovce Nikon D5500 optický hledáček (typu pentamirror) s 95% zobrazením vámi fotografované scény. Kromě optického hledáčku máte k dispozici také dostatečně velký 3.2" výklopný a plně otočný displej s pozorovacím úhlem 170° o rozlišení 1 036 800 obrazových bodů. Kromě prohlížení právě pořízených fotografií nebo pro funkci živého náhledu (Live View) vybavil Nikon tento displej i dotykovým ovládáním, které patří u zrcadlovek mezi výjimečné prvky. Nicméně si lze na tento druh ovládání zvyknout a kombinovat jej z ostatními ovládacími prvky nebo můžete tuto funkci snadno vypnout.

Digitální zrcadlovka Nikon D5500

Maximální kvalitu obrazu zajišťuje osvědčený snímač CMOS formátu DX bez low-pass filtru s 24 megapixely o fyzické velikosti 23.5 × 15.6 mm, kterému sekunduje výkonný obrazový procesor EXPEED 4. Nikon D5500 vám tak snadno umožní pořizovat příjemně kvalitní snímky s vysokým dynamickým rozsahem během jakékoliv příležitosti při minimálním nárůstu nežádoucího šumu i během použití vysoké citlivosti ISO. Dostatečně rychlé ostření zajišťuje až 39 bodový systém automatického zaostřování, se kterým můžete počítat i při sledování pohyblivých objektů.

Hlavní parametry

Digitální jednooká zrcadlovka Nikon D5500 vám umožní pořizovat povedené videosekvence ve Full HD rozlišení 1080p při 60 snímcích za sekundu. K dispozici máte automatický i plně manuální režim. Při nejvyšší kvalitě vás ovšem může omezovat maximální délka souvislého záznamu s limitem 10 minut. Zvuk zaznamenává vestavěná stereo mikrofon s možností využití kvalitního externího mikrofonu např. ME-1, který se upevňuje do sáněk pro blesk a propojuje s fotoaparátem pomocí speciálního kabelu. V režimu živého náhledu vám systém kontinuálního zaostřování zajistí ostré objekty i během rychlých akcí.

Digitální zrcadlovka je vybavena běžným rozhraním USB, konektorem HDMI typu C i bezdrátovou technologií WiFi. Pomocí aplikace Wireless Mobile Utility tak můžete vzdáleně ovládat Nikon D5500 z mobilního telefonu nebo tabletu. V základním balení najdete kromě samotného těla zrcadlovky také dobíjecí baterii EN-EL14a, nabíječku, gumovou očnici, popruh a USB kabel. Digitální fotoaparát Nikon D5500 zakoupíte i v cenově výhodném balení se setovým objektivem Nikkor 18 – 55 mm F/3.5 – 5.6 AF-S DX VR II.


Vlastnosti Nikonu D5500

Informace o Nikonu D5500

Další články na blogu

Mohlo by vás zajímat

Porovnání digitálních fotoaparátů

Recenze na MegaZona.cz

Sponzorované odkazy

Nabídka fotoaparátů


Recenze digitálních fotoaparátů


MegaZona   O webu   Blog

Copyright 2014 - MegaZona.cz